Politiet efter J-Dag: Antallet af sigtede bilister falder

Fredag aften var der, alt efter hvordan man ser på det, stor chance/risiko for at møde politiet i trafikken, man jagtede J-Dag spritkørsel.

Fredag aften var der, alt efter hvordan man ser på det, stor chance/risiko for at møde ordensmagten i trafikken. Politiet var nemlig ude efter påvirkede bilister.

Man siger, at årets første sne falder, når Turborg frigiver årets julebryg. I år skete det fredag 5. november. Det er dog ikke alle, som forstår at lade bilen stå, når procenterne ryger indenbord.

LÆS OGSÅ: MINISTER FASTHOLDER – HER MÅ DER KUN KØRES 60 KM/T PÅ MOTORVEJ

Og netop derfor var landets politikredse på vejene i en større spirituskontrol sidste fredag. Politiet bemærker dog, at antallet af sigtede spritbilister i forbindelse J-Dag i år er faldet.Noget der glæder Christian Berthelsen, som er politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Stadig spritbilister på vejene
Kontrollen varede fra fredag 5. november til lørdag 6. november om morgnen.

– Vi har sigtet 26 for spirituskørsel i år mod 36 i 2019 på selve J-dag, og vi ser også et fald i antallet af sigtelser for narko-kørsel, hvilket er utrolig positivt. Dog er der stadig trafikanter, som ikke har forstået alvoren. At føre et køretøj i påvirket tilstand kan have uoverskuelige konsekvenser, og i værste tilfælde medføre dødsfald, siger politiassistenten i en pressemeddelse.

21 bilister blev desuden sigtet for køre i narko- eller medicinpåvirket tilstand. Der var dog ingen ulykker med narkopåvirket. På J-Dag talte politiet over hele landet desuden bare fire færdselsuheld, hvor alkoholpåvirkede bilister var indblandet.

Politiet fortæller desuden, at man vil være særligt meget på vejene i den kommende tid, hvor julefrokosterne så småt begynder.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk