Politiet beslaglægger bil – men ikke for vanvidskørsel

Foto: Rigspolitiet

Det er aldrig en god begyndelsen, når prøverpladerne er udløbet. Det fandt en 42-årig mand fra Gørlev ud af mandag aften.

Mandag aften kl.22.16 standsede Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi en bil på Vandkærsvej i Korsør. Bag rattet sad en 42-årig mand fra Gørlev, hvis opførsel i trafikken lod meget tilbage at ønske.

Det begyndte skidt, da det viste sig, at de tyske prøvenummerplader, som manden kørte rundt med, var udløbet. Lidt yderligere undersøgelse fra politiets side afslørede kort efter, at manden kørte rundt uden kørekort. Det er han ved en tidligere lejlighed blevet frakendt, hvor han blev sigtet for at køre bil i frakendelsestiden. Det oplyser kredsen i døgnrapporten.

Det viste sig ovenikøbet, at det bestemt ikke er første gang, at manden er blevet snuppet bag rattet. Det selvom han slet ikke må sidde der. Faktisk er det sket så mange gange, at politiet nu har beslaglagt bilen. Nu skal en dommer se på, om staten i sidste ende må konfiskere bilen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
At staten måske snupper bilen, er nok ikke det eneste, den 42-årige slipper med. Ved tredjegangs-tilfælde, som berettiger en beslaglæggelse, står der i udgangspunktet en straf på 20 dages ubetinget fængsel og venter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk