SE BILLEDET: Politiet beklager bakspejlsbrøler “Det er en klar fejl”

Foto: Simon Jepsen

Færdselsloven gælder for alle – også politiet. Nu beklager Syd- og Sønderjyllands Politi, at en civil politi var udstyret med et sæt terninger i bakspejlet.

– Færdselsloven gælder selvfølgelig også politiet.

Sådan svarer kommunikationsafdelingen hos Syd- og Sønderjyllands Politi, da Boosted tirsdag i denne uge spurgte til noget særpræget ‘udstyr’ i en civilklædt politibil. Efter politikredsens tilstedeværelse ved bilfestivalen DHB er to billeder af en Volkswagens Passat nemlig dukket op.

På billederne ses det tydeligt, hvordan to plyds-terninger hænger fra bakspejlet. Det fik Boosted til at rette henvendelse til Syd- og Sønderjyllands Politi, hvor bilen hører hjemme. For er det nu også i orden med de terninger i forhold til færdselslovens bestemmelser?

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Foto: Simon Jepsen
Foto: Simon Jepsen

Nej, vurderer kredsens færdselsafdeling. Ophænget forhindrer fuldt udsyn. Samtidig vurderes det, at ophænget ville have udløst en bøde i forbindelse med en kontrol, lyder det fra Syd-og Sønderjyllands Politi.

Hvis bilen har været ude at køre med ophænget, er det en klar fejl, skriver politiet i sit svar til Boosted. Kredsen vil gerne beklage fejlen, samtidig oplyser man, at ophænget nu er fjernet.

Fik bilist en bøde for det samme til DHB?
Boosted har de sidste par uger ofret meget spalteplads på Syd-og Sønderjyllands Politis tilstedeværelse ved dette års DHB. Onsdag middag kunne politikredsen dog ikke svare på, om en bilist i forbindelse med weekenden på Padborg har fået en bøde for at have en Wunderbaum hængende fra bakspejlet.

Netop det har ellers været rygtet i bilmiljøet, lige siden DHB slog porten til Padborg Park op for sine gæster. Politiet vil nu undersøge sagen nærmere. Boosted er blevet lovet et svar i sagen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk