Politiet advarer: Lås nu din bil!

foto: Politiet

Der sker lige nu en bølge af indbrud i biler i Syd- og Sønderjylland. Politiet opfordrer alle, der ved noget, til at hjælpe med at finde gerningsmændene.

Har du nogensinde tænkt, “Jeg skal bare lige … så jeg gider ikke at låse bilen”?

Det kan koste dig dyrt, hvis du spørger Syd- og Sønderjyllands Politi. De har nemlig oplevet en bekymrende stigning: I 2020 var der 92 pct. flere indbrud i biler i Esbjerg Kommune end i de foregående år. Det får nu politiet til at opfordre alle borgere til at gardere sig bedre mod tyveri, skriver Bil Magasinet.


Grafik: Bil Magasinet

– Vi har brug for borgernes hjælp, så vi ikke giver tyvene gode arbejdsbetingelser, siger vicepolitiinspektør Christian Østergård og giver en liste over ting, man kan gøre for at forebygge indbrud i bilen.

Opfordrer til at anmelde alle indbrud
Selv, hvis bilen ikke var låst, vil Politiet gerne høre om eventuelle indbrud.

Det giver Politiet et overbliksbillede af, hvor og hvor mange indbrud, der foretages. Det gælder også, hvis man havde glemt at rulle vinduet op, og hvis der ikke blev stjålet noget.

Selv om netop denne stigning er begrænset nogenlunde lokalt, så skader det ikke at lære god indbrudsskik – du kan under alle omstændigheder ikke gøre noget ved det, hvis uheldet nu er ude.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk