Politiet advarer bilister: TikTok-trend er ulovlig


Det lyder for godt til at være sandt. Det kan også være ulovligt at tone bilruder med en blanding af sirup og sort tandpasta, advarer britisk politiet nu.

Ligesom i Danmark må hverken forruden eller de forreste sideruder være tonet andet end fra fabrikken. Alligevel har en Tiktok-video, som viser hvordan man toner bilruder med en blanding af sirup og sort tandpasta, spredt sig som en steppebrand på det sociale medie. Det skriver The Sun.

Indtil videre er videoen, som er delt af brugeren Louisb21, set mere end 6 millioner gange. Og det for nu britisk politi til at advarer bilister mod at få alt for gode idéer. I England koster det ikke bare 100 pund svarende til små 900 kr. at tone de forreste sideruder.

1.000 kr. for hver rude
Det udløser også tre ‘point’. Et system der svarer til de klip i kørekortet, politiet herhjemme kan uddelte til bilister som overtræder færdselsloven.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:The Sun skriver, at det britiske politi helt kan forbyde bilister at køre videre, indtil den ulovlige toning er fjernet fra ruderne. Noget lignende er tilfældet i Danmark, hvor man kan være heldig at ‘slippe’ med en løftet pegefinger, hvis solfilmen (eller blandingen af sirup og tandpasta, åbenbart) fjernes mens betjenten ser det ske.

Herhjemme kan politiet i princippet give en bøde for hver rude, der er ulovlig tonet. Det løber op i 1.000 kr. Altså pr. styk!

@louisb21

Answer @im_siowei This might be one of the most viral videos of the year 😂😂😂 #lifehack #viral

♬ original sound – Russell Brown

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk