Politiet advarer bilister – pas på dette!


Der er kommet godt med frostgrader i luften, og det får nu politiet til at advare de danske bilister om faldende is fra lastbiler.

Det er ikke lige det, man regner med vil ramme én på køreturen. Ikke desto mindre er faldende is fra lastbiler noget, der er virkelig farligt.

Faktisk kan ‘det kan være livsfarligt’, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelse.

Politikredsen advarer nu bilister om, at det kolde vejr kan få vand på toppen af lastbiler til at fryse og falde af i flager. Er lastbilen oppe i god fart, når isen falder af, kan det være farligt.Derfor lyder det gode råd fra politiet, at bilister, som kører bagved lastbiler, skal være særligt opmærksomme.

– Der opstår let farlige situationer i trafikken, hvis isen ryger ned. Rigtigt slemt bliver det, hvis isen rammer andre køretøjer eller trafikanter. En tung isblok kan gå igennem forruden på en bil med alvorlig personskade til følge, siger vicepolitiinspektør Knud Reinholdt, som er leder af færdselsafdelingen ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Husk at tjekke efter
Formelt er det lastbilchaufførens ansvar, at bilen er fri for is. Falder der alligevel is ned fra en lastbil i trafikken, risikerer chaufføren en stor bøde. I værste fald kan der være tale om en sigtelse for uagtsomt manddrab, hvis det går rigtig galt.

Reklame-video:

– Selv om det er chaufførens ansvar at fjerne isflager fra lastbilen inden kørsel, anbefaler vi, at man holder ekstra afstand, hvis man som bilist kører bag en lastbil, siger Knud Reinholdt.

Samtidig minder politiet om, at bilister generelt skal huske at holde bilens ruder fri for is. En bil, man som bilist ikke kan se ud af, kan nemlig også koste ejermanden en heftig bøde.

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk