Politiet advarer bilister: Det kan koste livet at lade være

Foto: presse-fotos.dk

En ny undersøgelse viser, at danskerne i stigende grad lade vinterdækkene ligge. Men den beslutning kan være fatal. Nu advarer landets politikredse bilisterne.

Den første sne er allerede faldet. Og det får flere af landets politikredse til at advare de bilister som lader vinterdækkene ligge i garagen. Særligt det, at temperaturen i denne uge nærmer sig minusgrader i dagtimerne, og flere vil få minusgrader om natten, får ordensmagten til at løfte pegefingeren.

På Twitter opfordrer både Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi og Bornholms Politi bilisterne til at finde vinterdækkene frem.

Reklameblok:– Så kom vinteren! Vi har haft flere færdselsuheld i løbet af natten grundet meget glatte veje – særligt på Sydsjælland og ved Farø, hvor der har været sort is. Kør forsigtigt og husk at få skiftet til vinterdæk, så I kommer sikkert frem, lyder det fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

Alligevel viser en undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige, at hver femte bilist dropper vinterdækkene. Det skyldes, at de danske vintre generelt er blevet mildere.

Men at lade vinterdækkene ligge kan alligevel vise sig, at være en rigtig dårlig idé, mener politiet. Flere politikredse har da også allerede meldt om adskillige færdselsuheld i det glatte føre.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk