Politibiler skadet – 27-årig bilist flygtede med 200 km/t

To politibiler fik skader, da en 27-årig mand forsøgte at tage flugten fra Syd- og Sønderjyllands Politi. 

To politibiler fik skader, da en 27-årig mand forsøgte at tage flugten fra Syd- og Sønderjyllands Politi. 

Onsdag eftermiddag i denne uge havde en 27-årig bilist fra Tønder alt andet end lyst til at tale med politiet, da han blev bedt om at standse for en rutinekontrol i Sønderborg

I stedet for at blinke ind til siden satte den 27-årige nemlige farten markant op. Bilisten ledte herefter politiet ud på noget af en køretur via Augustenborg og Kettinge til landsbyen Guderup.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelse.I Guderup lykkedes det i første omgang en patrulje at standse den 27-årige. Ikke at det dog stoppede manden fra at køre med hovedet under armen. Han vendte i stedet om og kørte tilbage mod Sønderborg.

LÆS OGSÅ: Kørte 119 km/t…. med gut på hjelmen!

Først efter en tur ad Sønderborgmotorvejen i vestlige retning lykkedes det politiet at anholde manden. Det efter en 40 minutter lang biljagt. På den tid overtrådte manden et hav af færdselsregler, ligesom han på landevejen nåde hastigheder på om mod 150 km/t, mens det på motorvejen gik med 200 km/t.

Ingen personer kom til skade under jagten på bilisten, men politikredsen oplyser, at to patruljevogne blev beskadiget.

Onsdag aften var det endnu ukendt, hvorfor den 27-årige forsøgte at flygte fra politiet. Ordensmagten har ikke oplyst, hvilken bil manden kørte i. Eller om det var hans egen.

Den 27-årig fremstilles i dag – torsdag – i grundlovsforhør.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk