Politi-Lambo kørte 230 km/t i snit for at redde nyrepatient


Det kalder vi politiarbejde ‘der redder liv’.

For et par uger siden fik politiet i Italiens hovedstad Rom et lidt besynderligt opkald. Stemmen i den anden ende vil have dem til at transportere en nyre fra hovedstaden til byen Padua hurtigst muligt. Pauda ligger 500 kilometer fra Rom.

Alligevel tog nogle betjente opfordringen seriøst, smed alt hvad de havde i hænderne og startede politikredsens Lamborghini Huracan op. Og afsted kom de.

Fremme på rekordtid
Over de næste 500 kilometer holdt betjentene en gennemsnitsfart på 230 km/t for at nå frem til Gemelli University Hospital, hvor nyren skulle bruges i en livreddende operation.Betjentene nåede frem på lidt over to timer. Det italienske rigspoliti lagde efterfølgende en video på Twitter med beskeden om, at du ikke behøver superkræfter for at redde liv. Solidaritet, teknologi og effektivitet er nok. (altså bare du har en superbil, red..)

Den italienske politiflåde på fire hjul er ikke ukendt land for Lamborghini. Tidligere havde politistyrken to Gallardo’er med firehjulstræk, V10-motor og 610 hestekræfter.

Den blå-hvide Huracan har været en del af flåde siden 2014, hvor Lamborghini-fabrikken i Sant’Agata forærede den til landets politistyrke.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk