Politi får smadret BMW ‘M3 Touring’ – var bygget af stjålne dele

En engelsk indregisteret diesel-bmw var lavet om til en M3 Touring på ulovlig vis - derfor knuste myndighederne bilen

De engelske myndigheder har fået en BMW 3-Serie Touring destrueret. Bilen, der skulle ligne en M3, var nemlig bygget af stjålne dele.

Og den slags er strengt forbudt. Også i England. Derfor blev bilen knust. Det forklarer West Midlands Police selv i en video, som de har lagt på Youtube.

BMW’en mødte sit endeligt, fordi det britiske politi i første omgang undrede sig over, at BMW’en, som tydeligvis ikke er en diesel, stod registeret som netop det. Efter yderligere efterforskning fandt politiet frem til, at det ikke bare var bilens ydre, som ejeren havde fået ændret.

Fire Bimmere sat sammen til én
Hele drivlinjen var skiftet ud, og en ny var blevet sat sammen af dele fra de to forgående M3-generationer. Den slags er forbudt i England, i hvert fald hvis man som ejer vælger ikke at gøre de rette myndigheder opmærksom på ombygningen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
I alt viste politiets undersøgelse af ‘diesel-bmw’en’, at den var sat sammen af dele fra intet mindre end fire andre Bimmere. Herunder dele fra to stjålne M3’ere.

Bygget virkelig dårligt
Den første af M3’erne blev meldt stjålet i 2018, mens den anden forsvandt fra en forhandler et år senere, fortæller politiet i videoen, som du kan se herunder. Hos Express and Star har man gravet lidt yderligere i sagen, og fundet frem til at blandt andet panorama-taget og karosseriet stammer fra to andre 3-Serier.

Ses vi til Auto Show?


– Denne BMW så godt ud. Altså uden på. Du kan ikke sætte en finger på malearbejdet. Men kig under det, og du vil opdage, at bilen er sat sammen af skrækkelige svejsninger. En lækker lakering redder ikke dit liv i en ulykke, skriver Central Motorway Police Group i en pressemeddelse om sagen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk