Reklame:

Politi anholder 2.400 klimaaktivister – “De blokerede motorvejen”

Klimaaktivisterne, der protesterede statsstøttet til olie og gas, havde fået at vide, at de ville blive anholdt, hvis de dukkede op.

Op mod 10.000 klimaaktivister deltog lørdag i den demonstration i den hollandske by Haag.

Her havde de alle sammen dog fået at vide, at de ville blive anholdt, hvis de skabte problemer. Og det gjorde 2.400 af dem ved at blokere motorvejsnettet i regeringsbyen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver nyhedsbureauet Reuters på baggrund af en pressemeddelelse fra hollandsk politi.

Aktivisterne valgte i stedet at ignorere myndighedernes krav og gik i stedet i gang med selv at kræve, at Holland dropper statsstøtten til olie- og gasindustrien.

LÆS OGSÅ: Her kan danske bilister snart tanke billigere benzin

En støtte som ifølge aktivisterne beløber sig til 280 milliarder kroner årligt. Blandt de anholdte er flere mindreårige samt flere ældre, men der er ingen meldinger om tilskadekomne. Hverken i forbindelse med protesterne eller politiets anholdelser.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Det er ikke første gang, klimaaktivister blokere motorvejen. Både i England og Tyskland har aktivisterne før grebet til ekstremer for at få deres budskab igennem.

Flere ‘limede’ dem selv til vejene med en betonblanding. En blanding som dog også betyder, at aktivisterne risikere, at deres hænder bliver amputeret af medicinske grunde.

Også biludstillinger har været plaget af klimaaktivister. Senest vakte IAA-messen i den tyske by München aktivisternes vrede. Faktisk så meget, at aktivisterne selv fik noget af en shitstorm rettet mod sig. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?