Reklame:

Polestar-chefens privatvogn søger ny ejer – den er stadig ny

De svenske kineseres topchef vil af med privatbilen som han fik leveret sidste år. Et monster med 1.000 Nm.

De danske myndigheder anser en bil som ny, hvis den har kørt færre end 2.000 kilometer eller er mindre end fire år gammel. Om reglerne er de samme i USA, må du ikke hænge os på op, men nu vil chefen for det hele hos kinesiske Polestar af med sin privatbil.

Nemlig en Polestar 1. Den er kun bygget i 1.500 eksemplarer, og chefens vogn er én af de absolut sidste. Polestar 1 er i øvrigt den eneste fossilbil, mærket nogensinde byggede. Helt uden elektrisk hjælp er kineseren med de svenske aner dog ikke.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Den to-liters benzinmotor får hjælp af en 34 kWh stor batteripakke. Det betyder 608 hestekræfter og 1.000 newtonmeter. Alt sammen sendt gennem et otte-trins automatgear og direkte ud i et firehjulstræk.

Hvorfor Polestar-chefen vil af med sin bil, melder historien ikke noget om. Men faktum er, at han ikke har brugt den ret meget. Faktisk er det bare blevet til 1.900 kilometer. Prisen? Den kender vi ikke endnu. Men med tre dage tilbage af auktionen har seks bud sendt bilen op i nærheden af 80.000 dollars.

Stadig et stykke fra nybilsprisen dog. Den var nemlig på svimlende 156.000 dollars. Altså før ekstraudstyr som chefbilen sikkert er proppet med.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?