Pinligt! Den nye BMW M4 dumper ‘elg-testen’ med et brag

Den nye BMW M4 Competition har det svært med den berømte 'elgtest'

Den nye BMW M4 kan meget, men kommer til kort i den berømte svenske test.

Den er lige så berømt, som den er berygtet – elgtesten. Opfundet af svenskerne og ofte foretaget på biler, der skal køre i koldere klimaer. Flere biler er i tidens løb faldet for testen.

Et af de mest omtalte eksempler her på er Mercedes A-Klasse fra de sene 90’ere. Den bil klarede ikke testen. Faktisk væltede den rundt på taget.

LÆS OGSÅ: UPS – Betjente kører galt under gaderæs

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Men selv helt nye biler kan have svært ved at tackle ‘elgen’. Undvige manøvren er især en udfordring for den nye BMW M4. Det mener spanske km77.com i hvert fald. Bilens elektronisk stabilitetskontrol, i daglig tale forkortet ECS, kæmper en brag kamp for at holde bilen rolig på turen gennem keglerne.

Men der er ikke meget at stille op. Bimmerens bagende skøjter rundt. Flere har dog været hurtige til at påpege det faktum, at bilen er monteret med  Michelin Pilot Sport Cup 2-dæk.

Ses vi til Auto Show?


Det er semi-slicks.

Det skal da også nævnes, at M4’eren klare en slalom-udfordring uden problemer. Se videoen herunder og bedøm selv.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk