Pininfarina: Der er ikke noget, der hedder ‘for hurtigt’


Vi er enige.

I et nyligt interview med vores engelske kolleger fra Top Gear luftede Pininfarina-boss Rene Wollmann sine tanker om hastighed – og hastighedesbegrænsninger – i den fremtiden, der lige nu ser meget elektrisk ud.

Det italienske designhus har nemlig deres første egen-udviklede elbil på vej. En superbil med svimlende 1.900 hestekræfter, 2.300 Nm og en tophastighed på 350 km/t. Bilen er i øvrigt opkaldt efter firmaets grundlægger, Battista “Pinin” Farina.

LÆS OGSÅ: Bilist blitzet med 244 km/t i 80-zoneHeldigvis er Wollmann af den overbevisning, at Battista, ikke kan blive for hurtigt.

For hurtigt er der nemlig slet ikke noget på fire hjul, der er. I hvert fald ikke ifølge Pininfarina-chefen.

Ikke et spørgsmål om omgangstid
Samtidig forklarede Wollmann dog, at Battista ikke nødvendigvis er skabt for at jagte omgangstider. I stedet skal bilen med chefens egne ord ‘opføre sig pænt på de snoede veje’.

– Vi jagter ikke nødvendigvis en omgangstid. Det er ikke det, bilen er skabt til. Den er mere en hyper-GT. Til god opførsel på snoede veje. Hvis du sætter en bil op til sport, og ikke komfort, ligesom nogle af ‘banevåbnene’ derude, bliver vejene hurtigt meget ujævne’, forklarede Wollmann sig til britiske Top Gear.

Wollman fortalte også, at Pininfarina nu er i gang med de sidste test, inden Battista kan sendes på gaden. De første kunder får efter planen deres biler leveret i løbet af 2021.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk