Vidste du:… at Peugeot stadig sælger nye 405’ere

En ny bil der allerede er 35 år gammel. Det lyder måske fjollet, men sådan er det for Peugeot 405 i Aserbaijan


I Europa blev den sidste Peugeot 405 solgt for 25 år siden. Siden købte en iransk fabrik rettighederne til at producere bilen på licens, men den aftale er netop udløbet. Og i denne uge producerede iranerne deres sidste 405’er.

LÆS OGSÅ: Blev pissesur over p-afgift: Så dukkede politiet op

Men det betyder ikke, at modellen er kørt på pension. Peugeot 405 bygges nemlig stadig på licens. Det er i den tidligere sovjetiske republik, Aserbajdsjan, at man stadig holder liv i modellen. Bilister i landet, der i dag er mest kendt for Formula 1-løbet i hovedstaden Baku, kan købe en helt “ny” Peugeot Khazar 406s.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
I denne uge producerede iranerne deres sidste eksemplar af Peugeot 405

De skal dog ikke lade sig narre af navnet. Det dækker nemlig hverken over den daværende topmodel Mi16 eller den faktisk nyere model 406.

Billigere end Danmarks billigste bil
I stedet er 406s faktisk bare en 405, som til gengæld fås med helt op til to airbags – vildt – og et automatgear til at drive den 1.8-liters benzinmotor med 99 hk frem. Eller en diesel-udgave med 104 hk.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Omvendt får 406S noget, som 405 helt sikkert ikke havde, da den var ny i 1987 – parkeringssensorer. Sædevarme og klimaanlæg er på ekstraudstyrslisten. Bilen får en pris på 17.500 aserbaijanske manat – cirka 68.000 danske kroner. Så billig er der ikke en ny bil i Danmark – eller mange andre steder i verden – der er.

Reklame:

 

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk