Boosted-legende: Perfektionistens E30 Touring

Tekst og foto: Martin Poorhamidi

Det kan godt være, at denne E30 Touring har mere end 26 år på bagen, men i hænderne på Dennis Lindstrøm fra Brande har den fået nyt liv!


Du kan kalde den for 3-tyrker-i, Albaner-raket og mange andre nedladende ting fra nu af og til juleaften. Men det ændrer ikke på, at netop BMW E30 altid har betydet noget helt specielt for tuning- og stylingfolket i Danmark.

Den har været til at komme til for penge, og har bare et sportsligt præg, der har tiltalt ungersvendene. Og ja, det er en gammel bil. Selv Dennis Lindstrøms BMW E30 Touring, som du ser her på billederne, er en gammel bil. Faktisk snart 26 år.

Men netop Dennis’ arbejde og ombygning fortæller den fede historie om, hvordan en gammel bil kan ligne det berømte glansbillede, hvis man lægger kræfter, penge og tid i det.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Skal vi præsentere ejeren på den pæne måde, så kan vi kalde Dennis Lindstrøm for en BMW E30-entusiast. Men med 14 E30’ere på listen over ejede biler – flere af dem endda voldsomt ombyggede – så dækker det altså bedre med E30-nørd eller E30-freak.

Det skal ikke forstås negativt. Og hvem andre end en perfektionistisk E30-fanatiker kunne bygge en af de absolut flotteste Touring, der er kørende i Europa?

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


INGEN TRAILER QUEEN
Dennis er uddannet karrosseribygger. Et arbejde hvor man opbygger lastbiler. Det er gennem dette håndværk, at han har lært at være kreativ med en masse forskellige materialer. Evner som Touringen har nydt godt af.

I dag arbejder han godt nok som tekniker hos Siemens, men han kan altså håndværket med at lave biler, hvilket disse billeder også viser med al tydelighed.

Dennis er af den overbevisning, at biler er opfundet til at køre i, så hans Touring ser man overalt til træf i Danmark, E30 Meet på Rudskogen og så videre. Det er noget vi har respekt for. En ting er at bygge en bil, så den står som et suttet bolsje, men det giver bare en ekstra dimension, når man ser den køre på gaden, som enhver anden personbil.

Det er bare god stil, men det sætter naturligvis nogle begræns-ninger i forhold til en bil, der udelukkende er bygget til at vise frem til træf og shows. Nogle vil kalde dem ‘trailer queens’, men det lader vi andre om at vurdere.

BAGAGERUMMET: Dennis’ biler har haft en del ICE, og det er han ret hård til at bygge. Ikke så mange dikkedarer – diskret og brugbart. BONUSINFO:Udskæringen ved bagklapshullet bliver kaldt Ølkasse-Hullet. Det passer nemlig perfekt til, at der kan gå en kasse pils igennem. Rygterne siger, at Touringens designer var en værre sut, og det var et bevidst valg fra hans side.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre

Artikler og reklamelinks: