Paul Walkers Skyline GT-R kan blive din – men den er IKKE billig


Den for længst afdøde Hollywood-skuespille var en gigantisk bilentusiast. Nu er hans tidligere Skyline – som i sig selv har en vild historie – dukket op hos en forhandler i Californien.

Mens han endnu levede, var han vel nok et af de største oktanhoveder der kunne gå på to ben. Men hvor vild en bilsamling, han havde, kom først frem efter Paul Walkers tragiske død i 2013.

Meget af samlingen blev solgt på auktion af flere omgange for nogle år siden. Men nu eer modellen, som Walker i skikkelse af sit filmalias Brian O’ Conner vel nok er mest kendt for, dukket op. Og den har et til salgskilt i forruden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bilen er en af de 16 R34 GT-R, som det lykkedes MotoRex at importerer lovligt til USA, inden myndighederne smed en kæp i hjulet på den forretning. Efterfølgende kom MotoRex faktisk i gevaldigt store problemer for importen af bilerne, der slet ikke i dag må være i USA, men det er en anden historien.

V-Spec II-bilen er fra 2001, og den er produceret som nummer 672 ud af 1.855 biler. Og tiltrods for lidt tvivlsomme importmetoder må bilen altså helt lovligt køre rundt i USA.

Pris? Ring!
Officelt har den 2,6-liters rækkesekser ude foran 280 hestekræfter. Men den ældre Nissan er bygget på et tidspunkt, hvor de japanske bilfabrikker arbejdet under en såkaldt ‘gentlemans agreement’. 280 hestekræfter var det maksimale.

Og så ikke et ord om, at samtlige Skyline GT-R fra dengang har langt mere end det. Slet ikke. Prisen? Av, ja – det er sådan noget, du skal ringe til forhandleren for at få oplyst. Og så er det ikke engang sikkert, at de har lyst til at sige det. Men en ting er sikkert. Men den ejerhistorik kan prisen kun stikke af.

Det gør Skyline-priserne i øvrigt allerede. For to år siden forlangte nogen næsten en halv million dollars en R34 GT-R. Læs hele den historie her.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk