Paul Walkers helt specielle Porsche ka’ blive din


Den afdøde Hollywood-stjerne Paul Walker var en ægte bilentusiast – nu skal hans helt særlige Porsche RS finde ny ejer.

Han var ikke bare vild med biler, fordi Hollywood sagde, han skulle lade som om. Paul Walker var en vaskeægte bilentusiast. Det vidner den bilsamling, han efterlod sig, om. I dag er bilsamlingen stort set spredt for alle vinde.

Men nogle af Walkers biler dukker tæt på ti år efter hans død stadig op til overfladen. Som denne meget gule Carrera RS 2.7 fra 1973.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Da den i sin tid forlod samlebåndet var den hurtigste serieproducerede bil nogensinde. Altså fra Tyskland. Bilens boksermotor har 210 hestekræfter, hvilket var/er nok til at skyde en topfart på 239 km/t.

LÆS OGSÅ: 24-årig stoppet af politiet – så røg firmabilen

Ses vi til Auto Show?


Hvorfor Paul Walker havde bilen i sin samling, får vi aldrig svar på. Men da han lige havde købt den i – det var tilbage i 2011 – fortalte han talkshow-værten Jay Lenno (en anden kæmpe bilentusiast, red.), hvor spændt han var på at få fat i nøglerne. Porschen, fortalte Paul Walker, havde han købt i blinde. Og måske en smule overdrevet begejstring.

For bilen blev købt uden så meget som én prøvetur. Faktisk havde Walker heller ikke haft chancen for at se bilen i levende live, før han slog til. Hvad der skete med bilen efter filmstjernens alt for tidlige død i december 2013, oplyser auktionshuset Mecum’s ikke.

Men vi ved, at bilen i dag har kørt lige under 94.000 kilometer, og at den senere på måneden forventes at indbringe mellem 1 og 1,25 millioner dollars. I dansk valuta svarer det til et sted mellem 7,27 og 9 millioner kr.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Porsche byggede i øvrigt kun 1.580 Carrera RS 2.7 mellem november 1972 og juli 1973. Hvor mange der har overlevet frem til i dag er et spørgsmål af de bedre.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen.

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk