Paul Walker kørte 30.000 km i den – nu er Skyline GT-R solgt for VILDT beløb

R34 GT-R er lige på grænsen til at være lovlig i USA, og det sender priserne på himmelflugt. Bilen her er en af meget få som har været i landet meget længe.


En 21 år gammel Nissan Skyline R34 GT-R er netop solgt for 577.000 dollars. Det svarer til 4,3 millioner kroner eller to ny Lamborghini Huracan. Uden afgift, bevares. Og så vil du endda stadig have luft i budgettet.

Ud over den vanvittige pris, som den generelle efterspørgsel på Skylines sørger for, at Skylinen har, så har et særligt faktum med lige denne bil banket værdien yderligere op. Paul Walker, der nok er mest kendt som sit film-alias Brian ‘O Conner i Fast and Furious, nåede nemlig at køre omkring 30.000 kilometer i bilen.

14 ‘ulovlige’ biler
Og det er ikke engang, fordi ligge denne Bayside-blå Skyline har været på rollelisten til nogen F&F-film. I stedet kom bilen sammen med 13 andre V-Spec II-udgaver af R34’eren til USA i begyndelsen af 00’erne. Altså uden at de amerikanske myndigheder opdagede det.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det lykkedes endda firmaet bag importen at få indregistreret de 14 biler. Altså før alle tilladelser blev revet i stykker igen, og det væltede ud med bøder til højre og venstre som til sidst sendte firmaet ud i en tvangslukning.

Men bilerne fra dengang findes altså stadig. De skiller sig bl.a. ud fra de almindelige V-Spec II-biler ved at være udstyret med Volk Racing-hjul, sænket undervogn, justerbare støddæmpere, Momo-rat, Spaco-seler samt større indsugning, køler og udstødningssystem.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


På grund af importreglerne for biler må ‘den sidste’ Skyline først befinde sig lovligt i landet i 2024. Der findes dog en række undtagelser. Blandt andet må man godt importerer et eksemplar, hvis man lover kun at bruge den til udstillingsformål.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Artikler og reklamelinks:
1
2
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk