PAS PÅ: Politiet i kæmpe fartkontrol i næste uge

En ny undersøgelse viser, at et flertal af de danske bilister vil have mere fartkontrol på vejene
Foto: Rådet for Sikker Trafik

I den kommende uge vil politiet holde ekstra godt øje med, om de danske bilister bliver inden for fartgrænserne. 

Fra 11. oktober til og med 15. oktober sætter politiet ind med landsdækkende fartkontroller. I den sammenhæng vil Rådet for Sikker Trafik gennemføre en landsdækkende kampagne mod for høj fart. Den varer i hele oktober måned.

Det oplyser Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

For selvom det kan være dyrt at ryge i en fotofælde eller lasermåling, så viser tallene – som vi tidligere har kunnet fortælle, at opbakningen til politiets færdselskontroller er stor.Syv ud af ti bilister siger i en ny undersøgelse, at de synes, at det vil være en god eller meget god idé med mere fartkontrol.

– Når der er så mange, der bakker op om politiets fartkontrol og ligefrem ønsker mere kontrol, så siger det os, at for høj fart opleves som et stort problem mange steder, siger Michelle Laviolette, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Hos politiet oplever man også, at mange danskere ønsker mere fartkontrol.

– Det er i hele landet, at vi får de her henvendelser, og hvor vi hører, at for høj fart skaber utryghed. Mange ulykker kan også undgås, hvis flere respekterer fartgrænserne. For selv en lille fartoverskridelse kan være fatal, hvis der pludselig sker noget uventet i trafikken, siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk