Reklame:

Pas på, næste gang alarmen går på din telefon – det kan koste dig 2.000 kr.

I denne uge testede myndighederne et nyt varslingssystem, der sendte en høj alarm-tone ud på telefoner landet over. Det er bare ikke altid, du må slå den fra.

Det var noget af en fuser, da myndighederne den første onsdag i maj i år testede et nyt varslingssystem. Advarslen gik nemlig ikke ud på alle telefoner. Andre fik godt nok advarslen men uden lyd på.

Mindst 25.000 mobil-ejere har allerede meldt om fejl på systemet, der har kostet 140 millioner kr. at udvikle og vil koste 10 millioner kr. at vedligeholde hvert år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Noget af den regning kommer danske bilister måske til at dække. Også selvom nok er ganske ufrivilligt.

Der vanker nemlig en bøde på 2.000 kr. og et klip i kørekortet, hvis du – næste gang sirenen lyder på din telefon – forsøger at slå den fra bag rattet. Betjening af telefonen i det korte øjeblik sidestilles nemlig med alle andre former for brug af håndholdt mobiltelefon i trafikken.

Har man ikke mulig for at trække ind til ind til siden eller på anden måde betjene telefonen i en holder i bilen for at slå sirenen fra, er der altså ikke meget at gøre. Varslingssystemet, som er døbt S!renen, kan nemlig ikke slås fra.


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?