Pas på leasingbilen og tjen penge

Pas på leasingbilen og tjen penge


Det er blevet uhyre populært at lease biler i Danmark. Populariteten skyldes især vores beskatning på motorkøretøjer, der er svimlende høj, og som kan gøre det mere eller mindre umuligt for de fleste at realisere deres bildrømme. Men ved at lease kan drømmen blive til virkelighed. Dog er det en god idé at passe ekstra godt på sin leasingbil – også selvom den kun er til låns.

Maksimer værdien af din leasingbil og tjen penge

Når du indgår en leasingaftale betaler du et engangsbeløb og herefter en månedlig ydelse. Disse priser svinger utrolig meget, og afhænger udelukkende af bilens værdi. En ny Audi R8 er f.eks. noget dyrere at lease end en Fiat 500. Det er vel i og for sig også rimeligt nok.

Selve leasingaftalen dikterer herefter en leasingperiode – typisk 36 måneder -.  En kilometerbegrænsning, altså hvor meget du må køre, samt en restværdi. Og netop restværdi er temmelig interessant, da der her kan være penge at hente, hvis bilen er passet godt på i leasingperioden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det kan f.eks være en BMW 3-serie, der efter leasingperioden har en kontraktligt indgået restværdi på 150.000 kroner. Men du skal være opmærksom på, at hvis du leverer bilen retur til leasingselskabet, vil de straks fikse diverse småskrammer samt få den vasket, vokset renset og poleret. Det beløber sig hurtigt til en 10-15.000 kroner – og det er vel at mærke for en bil, der ikke umiddelbart har lidt overlast.

Derfor vælger mange, at sælge bilen privat og således købe den fri fra leasingselskabet. I det tilfælde skal du betale den oplyste restværdi til leasingselskabet og herefter enten beholde bilen eller sælge den videre. Langt de fleste vælger at sælge bilen videre og vil jo således gerne have det samme – eller mere – for den, som de selv har givet. Men fordi restværdien ikke tager højde for eventuelle fejl/skader, er det vigtigt – eller i hvert fald en rigtig god idé – at passe godt på bilen, og gøre hvad man kan for at minimere bilens værditab.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Rygning koster

Hvis du ryger til daglig, er der stor sandsynlighed for, at du også ryger, når du kører bil. Men rygning går hårdt udover din profit, når bilen skal sælges videre. Derfor kan det være en rigtig god idé at supplere dine smøger med et eller flere nikotinprodukter – hvis ikke du agter/ønsker/har nosser til at gennemføre et regulært rygestop. Du kan f.eks sørge for at have en pakke nikotintyggegummi i bilen, så du kan tygge lidt på dem, når rygetrangen melder sig på E45 i myldretiden. Eller du kan gøre brug af nikotinmundspray eller nikotinplaster. Bare du undlader at ryge i bilen, da det – som vi har skrevet tidligere – kan koste dig dyrt, når bilen skal sælges.

Pas og plej bilen som om det var din egen

Jo bedre din bil tager sig ud, desto mere kan du forlange for den. Det siger sig selv. Så det er en god idé at allokere nogle penge til at pleje lakken og få en voksbehandling/polering i ny og næ. Husk på at hver en krone du kan få udover restværdien for bilen er ren og ubeskåret profit til din egen lomme.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk