Partier vil straffe vanvidskørsel hårdere

Billedet her er fra juli sidste år, hvor en bare 17-årig bilist i en BMW 320 forsøgte at stikke af fra politiet. Foto: presse-fotos.dk

På et år har loven mod vanvidskørsel fået 1.000 biler beslaglagt – nu vil nogle partier bag aftalen stramme reglerne yderligere.


På et år har politiet beslaglagt 1.000 biler for vanvidskørsel, og i sidste uge blev den 21-årige Mohamad Tarek Younes idømt 4 års fængsel for vanvidskørsel. Blandt andet fordi han kørte en betjent ned.

Men nu vil nogle af partierne bag aftalen i Folketinget stramme reglerne endnu mere. Det skriver TV2 Østjylland. Til mediet fortæller både Det Konservative Folkeparti, Venstre og Dansk Folkeparti, at man ønsker at stramme reglerne endnu mere.

Det selvom loven allerede indeholde vidtrækkende muligheder for faktisk at få landets farligste bilister af vejene. Blandt andet har politiet siden 31. marts sidste år haft mulighed for at beslaglægge biler med henblik på senere konfiskation, hvis hastigheden er over 200 km/t, mere end 100 procent i by-og landevejs-zoner eller hvis alkoholpromillen er over 2,0.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Minister: “Nogle bilister er helt ligeglade”
Men det er altså ikke nok. Faktisk mener Venstre, at reglerne allerede har spillet falit.

– Der er noget, der tyder på, at det ikke har været nok. Jeg er villig til at se på, om straffene kan skærpes yderligere, siger Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen til mediet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


DF’s Peter Skaarup vil blandt andet se på, om der skal konfiskeres langt flere biler

Over for TV2 Østjylland påpeger justitsminister Mattias Tesfaye (S), at nogle bilister desværre er ligeglade i trafikken. Også selvom straffen er hård. Ministeren ser ikke nye stramninger som den rigtige vej at gå. I stedet peger han på, at der skal en holdningsændring til. Især blandt bilisterne i det vestlige Aarhus. En bydel der kæmper meget mod hensynsløs kørsel.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk