Partier: Vanvidsbilister skal straffes hårdere

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Der skal indføres normalstraffe i sager om vanvidskørsel. På den måde kan de grove sager straffes endnu hårdere, mener en række partier.

Tidligere på måneden blev den 21-årige Mohamad Tarek Younes idømt fire år fængsel for at påkøre en betjent med 90 km/t. Og selvom Younes både mister sin bil og ikke må køre bil de næste otte år, er dommen alligevel for slapt i det.

I hvert fald hvis man spørger nogle partier på Christiansborg. Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige har i et åbent brev til justitsminister Mattias Tesfaye (S) opfordret til, at den del af færdselsloven strammes igen.

LÆS OGSÅ: 925 blitzet samme sted – nu kritiserer politiet bilisterne 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Partierne vil, siger de, have indført normalstraffe for vanvidsbilisme. Den paragraf, som Mohamad Tarek Younes er dømt efter, kan nemlig i særligt grove tilfælde give op til otte års fængsel. Og det undre partierne, at det ikke er sket i sagen.

Efter sommerferien… måske
– Vi har en pligt til at efterse, om de regler, vi fastsætter i Folketinget, også efterleves i domspraksis. Og der må jeg sige, at det i den her type sager ser ud til, at det ikke er tilfældet, siger Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen til Ritzau.

Ses vi til Auto Show?


Retsordføreren vil dog ikke forholde sig til, hvilken straf han så mener, at Mohamad Tarek Younes skulle have haft.

For bare et par dage siden, sagde Mattias Tesfaye (S), at han ikke mener strengere straffe er vejen frem. Men overfor Jyllands-Posten er justitsministeren alligevel ikke afvisende. Derfor er partierne indkaldt til en drøftelse af loven efter sommerferien.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk