Pagani holder fast i V12’eren – Utopia har 864 hestekræfter


Mercedes’ mægtige V12’er er ikke helt død – Pagani bruger den nemlig stadig. Dobbeltkoblings-udgaven kommer først – senere venter det manuelle gear!

Paganis testarbejde med prototypen C10 er forbi. Og det er der faktisk blevet en bil ud af. Navnet er Utopia. Et monster med seks-liters V12-motor fra Mercedes. Ligesom Pagani har gjort sig i siden Zonda-dagene.

I Utopia yder den enorme V12’er 864 hestekræfter og 1.100 Nm. De første eksempler vil alle være udstyret med en syvtrins dobbeltkoblings-gear. Men kan man vente lidt længere er der noget så særligt som syv manuelle gear i vente.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Eksteriøret er umiskendeligt Pagani. Helt åben ligner bilen noget som er bygget i tre dele. Meget smukke dele – forstås. Og så er der selvfølgelig fire afgangsrør som den store V12 kan synge ud gennem.

99 biler – kan vi få én til Danmark?
Interiøret oser også af Pagani og lækre detaljer. Så som den blotlagte skiftekulisse i bilen med manuelt gear. Selve monocoque er bygget op af fjerlette kompositmaterialer, hvorfor italienerne har kunnet holde vægten nede på bare 1.280 kilo.

Prisen er der dog ikke meget beskedenhed over.  Horacio Paganis seneste mesterværk koster fra 2,1 millioner euro. Uden dansk afgift forstås. Omregnet til dansk valuta svarer det til 15,2 millioner kroner. Omvendt håber vi, at den danske Pagani-forhandler – som faktisk også er hele Nordens forhandler – leverer mindst én bil herhjemme.

Om det bliver lige med det første, har vi dog vores tvivl om. I første omgang skal der nemlig bare bygges 99 biler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk