Padborg Park igen ramme om Danmarks Hurtigste Bil

Foto: Morten Alstrup

Bil-festivalen Danmarks Hurtigste Bil skal i 2017 atter afvikles på Padborg Park. Der er ingen tvivl, siger arrangøren.


Danmarks Hurtigste Bil blev sidste år revet op ved roden på Vandel Park og flyttet sydpå til Padborg. Gæster samt show, drag-og driftbiler skal i år finde ad samme vej for at fejre festivallens 20-års jubilæum.

Pånær en enkelt afstikker – paradoksalt nok til Padborg Park – har destinationen for Danmarks Hurtigste Bil altid været omgivelserne på Vandel Park lige uden for Billund. Men efter en tilbagevenden til det sønderjyske i 2016 ser historien anderledes ud for det ikoniske bil-event.

Arrangørerne bag har dog ikke tøvet med at køre videre på Padborg Parks-arealer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
“Premiereudgaven blev en succes, og derfor var såvel Bazoom som Padborg Park ikke det mindste i tvivl om, at 2017-udgaven af DHB også skulle henlægges til det sønderjyske”, lyder det i en pressemeddelse fra Padborg Park I/S.

20 ÅR MED HURTIGE BILER
Således skriver den 1.070 meter lange landingsbane på Padborg Park et lille stykke motorsportshistorie. Det sker, når den 20.udgave af Danmarks hurtigste bil skal findes i pinse-weekenden fredag den 2. til søndag den 4. juni. 

I snart 20 år har grundtanken været at finde frem til den hurtigste bil. Det bliver der ikke ændret ved i 2017, hvor distancen skal stås på 201 meter asfalt. Der er lagt op til den velkendte gang vind eller forsvind for deltagerne i de forskellige elimineringsrunder, indtil finaledeltagerne er fundet og herefter den endelige vinderbil.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Også anden motorsport vil brøle rundt om landingsbanen. For Drift-kørere handler det om at finde finesse og præcision frem i kørehandskerne, når de igen får lov til at lægge deres biler sidelæns på områdets 2,1 kilometer lange racebane.

Fut i festen kan der dog også komme på brænderpladsen. Men hverken fart, retning eller vinkel er noget krav. For DHB 2017 rummer nemlig Danmarks Flotteste Bil.

 

 

 

 

Reklame:
Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk