Påvirket motorcyklist kørte rundt med traktor-nummerplade

Foto: Rigspolitiet

En eftersættelse af en motorcyklist skulle vise sig at blive meget mere end en banal hastighedssag.

Sent tirsdag aften passerede en motorcyklist en patruljevogn fra Østjyllands Politi i Hadsten. Den slags sker. Men sjældent i så høj fart, som det var tilfældet her.


Motorcyklistens tempo fik da også patruljevognen til at vende rundt efter motorcyklen. På et tidspunkt mistede patruljen motorcyklen af syne, men det lykkedes at få kontakt til den igen. Herefter fortsatte jagten af landeveje, skoveveje og grustier, før motorcyklisten til sidst væltede. Formentlig på grund af glat føre, fremgår det af døgnrapporten.

Da patruljen får kontakt til føreren, der viser sig at være en 29-årig mand, er vedkommende både narkopåvirket og efterlyst af fodgeretten. Samtidig viser det sig, at han slet ikke må køre motorcykel. Et kørekort har han nemlig heller ikke.


LÆS OGSÅ: VILDT! Gammel Audi S4 med 820 hk accelererer som død og helvede

Men det stopper ikke her. For da betjentene tjekkede nummerpladen, viste den sig at tilhøre en traktor. Et køretøj der selv ikke med den bedste af viljer kan siges at ligne en motorcykel.

I alt endte den 29-årige mand med at blive sigtet for kørsel uden førerret, kørsel i narkopåvirket tilstand, kørsel uden kørekort, manglende registrering og forsikring af motorcyklen og for narkobesiddelse, da manden på anholdelsestidspunktet var i besiddelse af en mindre mængde hash.

Det må siges at være en lang række af forseelser. Og alene det manglende MC-kort kommer til at koste manden 7.000 kroner i bøde, hvis det da er første gang, politiet snupper ham.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk