Påvirket bilist stoppet – forsøgte at flygte fra bil fyldt med narko

Foto: Rigspolitiet

Det, der skulle have været et rutinestop, viste sig at være den helt store fangst for en patrulje fra Nordjyllands Politi anden juledag.

Men både chauffør og passager var ikke som den slags er flest. I stedet for at holde ind til siden flygtede de nemlig begge fra bilen. Faktisk havde de så travlt med at komme væk, at bilen stadig stod i gear.

Derfor trillede den videre, før den i lav fart påkørte en parkerede bil på Koktvedvej i Frederikshavn.

LÆS OGSÅ: DUMPET – Bilist brugte Teslas autopilot under køreprøvenFor de to, der netop havde forladt bilen, blev flugten dog kortvarig. Føreren af bilen viste at være en 30-årig mand, som politiet hurtigt skønnede påvirket. Han havde ‘rester af hvidt pulver rundt om næsen’, fremgår det af døgnrapporten.

Sigtelserne stikker af
En søgning på manden i politiets register afslørede desuden, at manden allerede var frakendt kørekortet. Derfor blev han på stedet anholdt. Både for at køre bil i påvirket tilstand og uden førerret.

Det er dog ikke de eneste sigtelser, han den aften fik på halsen. Betjentene valgte at sigte ham for:
Formodet indbrudstyveri
Kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer
Kørsel i frakendelsestiden
Og brud på lov om euforiserende stoffer
Den 20-årige ejer af køretøjet blev derudover alt i alt sigtet og anholdt for følgende:
Formodet indbrudstyveri
Brud på våbenloven
Brud på lov om euforiserende stoffer
Brud på lægemiddelloven
Brud på knivloven

Flere sigtelser 
Medpassageren – en 20-årig mand – viste sig at være ejeren af bilen. Da politiet tog kontakt til ham, lagde han en nødhammer fra sig. Alligevel blev han på stedet sigtet for overtrædelse af våbenloven og for at overlade sin bil til en person uden kørekort.

Det var dog ikke alt. For på det tidspunkt stiger en tredje passager ud af bilen, der nu holder stille. Han var ikke kommet noget til, da bilen påkørte den parkerede bil.

På det tidspunkt beslutter betjente sig for at ransage køretøjet. Listen over hvad de fandt er ikke ligefrem kort.

Et fladskærms-TV
Et 50 cm. alu. bat.
En 60 cm. lang stålkæde
En kniv med 10 cm. blad længde
Fire hashklumper – kontrolvejet til 7,79 gram
En dåse viagra, 50 mg.
Fire mindre poser indeholdende amfetamin – kontrolvejet til 24,79 gram
To sorte ansigtsdækkende huer
21 stk. Ksalol (1 mg. Pr. stk.)

På stedet konfiskerede betjente derfor bilen og de fundende genstande. Tv’et fik desuden betjentene til at sigte alle tre mænd for indbrudstyveri. Den ene af mændene påstod dog, at TV’et tilhørte hans bror, og da betjentene ikke kunne bevise andet, valgte de at sløjfe sigtelsen for indbrudstyveri.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk