Påkørte MC’er og endte i grøften – vanvidsbilist skal i fængsel

Politi
Foto: Kim Matthäi Leland / Politi.dk

Vanvidsbilisme er andet end hastighed. En 67-årig mand er i denne uge dømt for at have haft en særdeles høj promille bag rattet.

Den 29. april i år blev en motorcyklist ramt af en personbil ved ved Øster Hurup. Nordjyske skriver, at MC’eren er mærket for livet. Og på Twitter oplyser anklagemyndigheden, at der nu er faldet dom i sagen.

De næste to år skal manden, der havde en promille på 3,46, da han ramte motorcyklisten, tilbringe i et fængsel. Når han kommer ud, må han ikke køre bil. Føreretten er nemlig frakendt ham i de næste fem år. Ifølge sundhed.dk er der risiko for at dø, når promillen er over 3.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ifølge mediet forsøgte spritbilisten efter påkørslen at flygte fra stedet. Langt nåede manden dog ikke, førend han selv kørte bilen i grøften. Manden har udbedt sig betænkningstid, i forhold til om han vil anke dommen. I den tid skal han forblive bag tremmer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk