På Tiktok opfordrer brugerne hinanden til at stjæle biler


Der sker meget på TikTok. Nu opfordrer brugerne hinanden til at stjæle biler.

Der sker meget på det sociale medie TikTok. Det ene dummere end det andet. Men en af de seneste såkaldte ‘challenges’ – udfordringer, red. – er nok topmålet af dumhed. For på det seneste er nogle brugere begyndt at opfordre hinanden til at stjæle biler.

Det gør de under påskud af at gennemføre den såkaldte ‘Kia Challenge’. Den syge leg går i al sin enkelhed ud på at fjerne den nederste del af plastikafdækningen rundt om ratstammen. Med adgang til tændingslåsen kan visse Kia-modeller startes med noget så simpelt som et USB-stik.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det har visse TikTok-brugere allerede fundet ud af. Det har i USA ført til flere anmeldelser om farlig kørsel i stjålne biler. Alene i byen St. Petersburg, som ligger i Florida, har politiet siden juli modtaget anmeldelser om 23 biler, der er blevet stjålet på den måde.

Det har nu fået myndighederne til at advare Hyundai- og Kia-ejere. De to mærker deler nemlig både teknik og platforme i mange tilfælde. Ifølge politiet drejer det sig om biler produceret mellem 2011 og 2012 og igen i en periode mellem 2015 og 2021. Her er der tilsyneladende en svaghed i bilerne, som gør tændingslåsen nem at omgå.

Ses vi til Auto Show?


I et svar til Boosted oplyser den danske Kia-importør, at man ikke er bekendt med sagen. Det kan, siger importøren, have noget at gøre med, at bilerne på det europæiske marked ikke deler specifikationer med modellerne i USA. Ligesom bilerne heller ikke produceres på de samme fabrikker.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk