På lørdag sænker 3.500 cyklister hastigheden over Storebælt


3.500 cyklister vil på lørdag sætte hastigheden ned for den øvrige trafik over Storebæltsbroen. Der skal være cykelløb.

Tålmodigheden skal frem, hvis man på lørdag d 4. september skal over Storebælt på andet end cykel. Her vil 3.500 motionscyklister som en del af cykelløbet ‘Aarhus – København’ nemlig krydse broforbindelsen.

Det oplyser Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Personer, som skal over broen på anden vis, skal derfor sætte hastigheden ned. Fra kl.13.30 vil der nemlig være cyklister i broens ene spor samt nødsporet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
LÆS OGSÅ: Nu er der permanent fartkontrol på Storebæltsbroen

– Det kræver lidt ekstra tålmodighed for de bilister, der skal over, men jeg er sikker på, at de også vil nyde synet, fortæller transportminister Benny Engelbrecht (S) i pressemeddelelsen.

Skal ikke ske hver dag
Cykelløbet er delt op i tre ruter, som dog alle går over Storebæltsbroen. Den længste rute er på 376 kilometer. Det er den, som går fra Aarhus til København. Den korteste på 57 kilometer går modsat fra Odense til Korsør.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Jeg er stor tilhænger af, at vi stiller vores flotte broer og veje til rådighed for anderledes oplevelser, når det er muligt. Det skal naturligvis ikke ske hver og hver anden dag, men når man vurderer, det er muligt at afvikle trafik og arrangementer samtidig, siger ministeren.

Det forventes, at 3.500 cyklister kører over Storebælt i løbet af lørdagen.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk