På en mark i Californien ruster 13 Porsche 928’ere væk

På en mark i Californien står 13 meget tydelige eksemplar på, at 'ingen' elsker Porsche 928

Bilen, der skulle have afløst 911’eren, blev aldrig noget hit for Porsche. Og på en mark i Californien står 13 meget tydelige eksemplar på, at ‘ingen’ elsker 928’eren.

Nogle af 928’erne er dog på vej op i værdi. Særligt er der noget at komme efter i GTS-modellerne. For de har nemlig 5,4-liters V8-motor.

S-modellen er også ret fed med sin 5-liters V8’er. For slet ikke at nævne de ikoniske telefon-fælge.

Men ejeren af disse 13 928’erne har helt klar ikke fået det memo. Eller også har han bare ignoreret det. For bilerne falder stille og roligt sammen side om side på den mark i Californien, hvor de har stået de sidste mange år.Vi ved, bilerne eksisterer, fordi Steve Rhodes har taget billeder af dem. Bilerne faldt han over i forbindelse med jagten på lokationer til HBO-serien West World, som begyndte i 2016.

– En ven af områdets ejer spurgte om lov til at parkere bilerne der, men han er aldrig vendt tilbage efter dem, forklarer Steve Rhodes i et opslag på sin Facebook-profil.

Her kan de stå i mange år
Det tørre klima i det sydlige Californien, og det faktum at 928’eren er bygget af galvaniseret stål og aluminum, betyder, at bilerne ikke ruster væk i morgen. Eller om en uge. Eller om et år. De kan stå der rigtig længe endnu.

LÆS OGSÅ: 3.000 ‘nye’ BMW’er ruster – stadig – væk i Canada

Men det er ingen garanti for, at rusten ikke på et tidspunkt får fat. Og et trist syn er det bestemt.

– Ejerne af jorden er stadig i kontakt med manden, der ejer bilerne. Men jeg har ladet mig fortælle, at han (928-ejeren, red.) ikke er interesseret i at sælge bilerne, fortæller Steve Rhodes til Carscoops.

At nogen får alt får gode idéer, har Steve Rhodes dog valgt at advare om. Der skulle ifølge ham kun være én vej ind til bilerne. Og det er gennem en massiv port. Som i øvrigt er aflåst. Desuden er området videoovervåget døgnet rundt.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk