På Ebay-jagt: Ford Merkur XR4Ti saftycar kan blive din

Ebay er “the go to place” for utrolig mange ting, også hvis du drømmer om ny bil. Vi benytter selv denne fantastiske side dagligt for at mætte vores hungeren efter de firehjulede.


boosted_nytbanner

Og en gang i mellem dukker noget virkeligt ekstraordinært op til overfladen. Tag eksempelvis denne Ford Sierra/Mekur XR4Ti, der blev brugt i forbindelse med det amerikanske Motor City 100-Grand Prix i Detroit i 1986.  Bilen er bygget af Rush Racing og ser stadig ud, som den gjorde under grand prixet med samtlige originale stafferinger selv den originale lysbro følger med. Bilen har 180 turboheste og 305 Nm, og at dømme efter billederne ser bilen standmæssigt ud til at have hver og én hjemme under hjelmen. Undervognen er fra Koni og der er fuldt racing-bur.


En bil, vi gerne så drøne rundt på dansk asfalt. Den skal godt nok hentes hjem fra USA, men til gengæld kan ejeren bryste sig af at have et stykke af motorsportens historie holdende i garagen med sølle 9.500 kørte kilometer på tælleren. Bil og nøgler kan erhverves for 87.000 danske kroner, men det er selvfølgelig prisen inden alt det sure som fragt, told, moms og dansk registreringsafgift.

 

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk