På denne bil er der livstidsgaranti


Garantien gælder hele bilen og hele dens levetid. Umiddelbart er eneste betingelse at bilen to gange om året køres til et tjek.

Herhjemme er den eneste garanti, du er sikret på en ny bil, de lovpligtige to år. Resten, hvis der er noget, er ud af fabrikkens mere eller mindre gode vilje. Men nu melder det kinesiske Hengchi på banen med livstidsgaranti. Og det ikke bare på dele af bilen.

Nej, hele bilen er dækket af fabriksgarantien og det i hele dens levetid. Den eneste betingelse er umiddelbart at bilen hvert år køres til tjek på et værksted to gange årligt. Når det så er sagt, er det ikke en bil, vi skal regne med at se i Danmark.

Selve bilen har det meget lidt flatterende navn ‘5’. Den er en større SUV med en elektrisk motor som trækker på forhjulene. Selve motoren er god for 204 hestekræfter og 345 Nm. 0 til 100 km/t tager 7,8 sekunder og der skulle være strøm nok i en opladning til en rækkevidde på 602 kilometers kørsel, hævder Hengchi.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Hengchi er i øvrigt en del af den meget omdiskuterede Evergrande-koncern der primært lever af at bygge og udleje ejendomme. Så det at bygge biler er ikke ligefrem noget, kineserne gør hver dag.

Af samme grund er der god grund til at have skepsissen i behold. Det selvom livtidsgaranti faktisk skulle betyde livstidsgaranti.

Ses vi til Auto Show?


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk