Over 2.000 bilister knaldet for mobilsnak

2.209 bilist har fået klip i kørekortene og bøder for at snakke i mobiltelefon, mens de kørte bil. Det viser nye tal politiet.
Foto: Rigspolitiet

I denne uge har politiet haft særligt fokus på folks adfærd i trafikken, og der er stadig mange, som har svært ved at lade mobilen ligge. Det viser helt nye tal.

I det første halvår af 2021 har 2.209 bilister fået mindst ét klip i kørekortet for at bruge håndholdt telefon under kørsel. Så mange blev det til i første halvår til trafikanter, der brugte håndholdt telefon, mens de sad bag rattet.

Det afslører tal fra Syd- og Sønderjyllands Politi og Sydøstjyllands Politi.

Klippene skal lægges oveni den bøde på 1.500 kr., som hver trafikant har fået for forseelsen.Det skriver TV Syd.

De mange klip skal ses i lyset af den kampagne mod uopmærksomhed i trafikken, som politiet landet over kører i disse dage. Kampagnenopfordrer flere til at køre bil, når de kører bil.

En dræber i trafikken
Uopmærksomhed eller manglende orientering er årsag til hver anden dødsulykke i trafikken, siger politoet. For at få folk til at holde fokus på trafikken, har landets 12 politikredse en målrettet uopmærksomhedskontrol i gang frem til søndag.

– Få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser en anden trafikant eller kommer til at trække over i modsatte vognbane, og rammer en modkørende frontalt, siger politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, i en pressemeddelelse.

– Uopmærksomhed er risikabelt for alle trafikanter. Men ulykker med tunge køretøjer hører på grund af deres størrelse og vægt til de alvorligste. Det er derfor særligt vigtigt, at erhvervschaufførerne holder fokus på trafikken og ikke foretager sig noget, der tager deres opmærksomhed fra trafikken, siger politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

I en undersøgelse, som Epinion har gennemført for Rådet for Sikker Trafik blandt 1.504 bilister i efteråret 2020, svarede 19 procent af de adspurgte, at de ”meget ofte”, ”ofte” eller ”engang imellem” bruger håndholdt mobil, mens de kører bil.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk