Organiserede ulovligt gaderæs – otte mister kørekortet, tre risikerer fængsel

En såkaldt ‘starter’ og to politispottere er blevet sigtet for arrangere ulovlige gaderæs i Avedøre Holme

200 meter asfalt, spottere, en starter og publikum – og ja, så selvfølgelig bilerne. Det hele var der, da der 4. september blev kørt ulovligt gaderæs i Hvidovre-industriområdet Avedøre Holme.

Men det var politiet også. Derfor har ordensmagten nu kunnet sigte tre mænd for at stå bag de tilbagevendende løb.

“Færdselssikkerheden er efter vores vurdering sat helt over styr, når man for fuld gas accelerer i fuld fart mellem mennesker – det bliver tilfældigheder, som afgør, om det ender fatalt eller ej”, siger leder af færdselspolitiet, politikommissær Claus Stoltenberg, Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelse om sagen.

LÆS OGSÅ: Her hærger ukendte Volvo-slagtere

Fængselstraf og klip i kørekort
De tre mænd er ifølge Københavns Politi en 22-årig mand fra Nordsjælland, der fungerede som såkaldt ‘starter’ – altså ham der sætter løbene i gang – derudover er to spottere på 24 og 27 fra henholdsvis Midtsjælland og Nordsjælland sigtet. Deres opgave har været at holde øje med og advarer andre deltagere om politiets tilstedeværelse, mener altså Københavns Politi.

“Ifølge retspraksis kan en dom for den type overtrædelser medføre fængselsstraf”, fremgår det af pressemeddelsen.

Politiets fælde klappede dog ikke kun over de tre organisatorer. I alt står otte bilister til at miste kørekortet, fordi de kørte for stærkt i forbindelse med det ulovlige ræs. Yderligere fire bilister kan se frem til klip i kørekortene.

 

 


Reklame: