Opsigtsvækkende fængselsstraf: Starter og spottere til gaderæs har fået deres dom

Striben Aarhus
Arkivfoto fra Striben Aarhus, som ikke har noget med denne sag at gøre.

Den opsigtsvækkende sag har nu fået en lige så opsigtsvækkende slutning – starteren ved et ulovligt gaderæs fik fængselstraf!

Ved Retten i Glostrup faldt der tirsdag eftermiddag dom i sagen, hvor tre mænd var tiltalt for lovovertrædelser i forbindelse med et ulovligt gaderæs på Stamholmen i Hvidovre i september måned sidste år. Sagen har vagt stor opsigt, da det er første gang, at man er gået efter andre end dem, der rent faktisk kørte ulovligt ræs.

LÆS OGSÅ: My Garage ejer ryger igennem isen med sin bil

Starteren, som ved gaderæset stod for at sætte løbene i gang, blev idømt 30 dage fængsel og en bøde på 12.000 kroner. De to andre mænd, der var tiltalt som såkaldte spottere og havde til opgave at holde øje med politiet under ræset, blev frifundet.


Fængselsstraffen er gjort betinget af, at manden udfører 40 timers samfundstjeneste, oplyser specialanklager ved Københavns Vestegns Politi Charlotte Møgelhøj ifølge ritzau.

Det er ulovligt at køre ræs på offentlig vej, og det kan koste en fængselsstraf at være fører af et køretøj, der drøner afsted med en hastighed langt over det tilladte. Men nu skal man også passe ekstra på som medvirkende til gaderæs, viser denne dom. Det er nemlig første gang, at anklagemyndigheden har rejst tiltale om hensynsløs kapkørsel og væddeløbskørsel mod de påståede hjælpere, selv om de ikke selv har presset speederen i bund.

Den 22 årige starter har nu 14 dage til at beslutte, om han vil anke dommen. Samtidig vil anklagemyndigheden overveje, om frifindelsen af de to andre skal indbringes for landsretten.