Politiker i opråb: Bilentusiaster er IKKE vanvidsbilister

Bilentusiaster er ikke vanvidsbilister. Det handler i stedet om at gøre bedre plads til dem med en tung højre fod, mener politiker.
Foto: Boosted Magazine

Bilentusiaster er ikke vanvidsbilister. Det handler i stedet om at gøre bedre plads til dem med en tung højre fod, mener politiker.

I et debatindlæg i Aarhus Stiftidende kommer byrådkandidat for Ny Borgerlige i Aarhus kommune Claus Vildrik med sit syn på bilsporten herhjemme, og de trænge kår den lever under.

Under overskriften “Vi taler ikke om vanvidsbilister her: Lad os give bedre plads til alle dem med en tung højre fod på speederen” fortæller Claus Vildrik om, hvad han mener, danske bilentusiaster ønsker.

Claus Vildrik vil ikke sætte bilentusiaster i bås med de såkaldte vanvidsbilister, som han kalder “asociale grupperinger der i forvejen lever et lovløst liv på kanten af det øvrige samfund.”Borgere med en sport
Bilentusiaster er derimod borgere der dyrker bilsporten. At sporten så kan medføre ulovlige gaderæs er uheldigt, mener byrådkandidaten.

– Men deres afvikling sker i det mindste i afsides industrikvarterer med mindst mulig gene for det øvrige samfund, skriver byrådskandidaten i sit indlæg.

Resten af debatindlægget bruger Claus Vildrik på at fortælle om de forskellige typer af motorsport, og ikke mindst hvad det koster. For det er ingen hemmelighed, at motorsport i alle afskygninger er dyrt.

Claus Vildrik ser da også gerne, at politikere hjælper bilsporten på vej ved at ændre lovgivningen, så bilentusiaster får bedre forhold. Eksempelvis kan det gøres lettere at få lov til at anlægge et område med 201 meter-bane.

Claus Vildrik peger på Horsens Kommune, hvor det fornyelig blev besluttet at afsætte et million-beløb til etableringen af lovligt ræs i byen.

Hele debatindlægget kan læses her.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk