Ophæver forbud mod bestemt kørestil – “Det har været forbudt i 36 år”

Det har været forbudt i 36 år, men nu er det igen tilladt at cruise rundt på de californiske veje.


Egentlig blev det til et forbud, fordi politikerne i Californien vil dæmme op for en række bandeskyderier i staten. Men forbuddet gjorde ikke den særligt amerikanske lowrider-stil mindre populær.

Og nu er det altså igen tilladt at cruise rundt på vejene i Californien i de ‘skamsænkede’ slæder med hydraulisk affjedring. Loven har – lige siden den blev indført – fået kritik for især at gå ud over latinamerikanere, der har en forkærlighed for den type bilstyling. Og særdeles lave biler generelt.

Det er da heller ikke crusing, der er farlig i sig selv. Kørestilen er måske allerhøjst irriterende for den øvrige trafik. I alt sin enkelhed går stilen nemlig ud på at køre så langsomt som muligt rundt i meget ombyggede biler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Til ABC 7 News fortæller rådmand Raul Peralez, at det faktisk kommer bag på ham, at crusing igen kunne blive lovliggjort.

– Crusing blev gjort ulovligt, da jeg var fire år gammel. Så jeg kan faktisk ikke huske andet, end at det har været ulovligt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


– Men nu kan folk i Californien forhåbentlige opleve lowrider-kulturen meget mere positivt, end jeg havde mulighed for, siger rådmanden.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk