Reklame:

Ophæver forbud mod bestemt kørestil – “Det har været forbudt i 36 år”

Det har været forbudt i 36 år, men nu er det igen tilladt at cruise rundt på de californiske veje.

Egentlig blev det til et forbud, fordi politikerne i Californien vil dæmme op for en række bandeskyderier i staten. Men forbuddet gjorde ikke den særligt amerikanske lowrider-stil mindre populær.

Og nu er det altså igen tilladt at cruise rundt på vejene i Californien i de ‘skamsænkede’ slæder med hydraulisk affjedring. Loven har – lige siden den blev indført – fået kritik for især at gå ud over latinamerikanere, der har en forkærlighed for den type bilstyling. Og særdeles lave biler generelt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det er da heller ikke crusing, der er farlig i sig selv. Kørestilen er måske allerhøjst irriterende for den øvrige trafik. I alt sin enkelhed går stilen nemlig ud på at køre så langsomt som muligt rundt i meget ombyggede biler.

Til ABC 7 News fortæller rådmand Raul Peralez, at det faktisk kommer bag på ham, at crusing igen kunne blive lovliggjort.

– Crusing blev gjort ulovligt, da jeg var fire år gammel. Så jeg kan faktisk ikke huske andet, end at det har været ulovligt.

– Men nu kan folk i Californien forhåbentlige opleve lowrider-kulturen meget mere positivt, end jeg havde mulighed for, siger rådmanden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?