Chevrolet opfordrer Corvette-ejere til at samle deres egne motorer


Chevrolet-toppen frygter tilsyneladende ikke garanti-sager. Ejere af den C8 Corvette Z06 opfordres i hvert fald til at samle deres V8-motorer selv. For det er der penge i.

Alle, der køber den nye Chevrolet Corvette Z06 med den helt store LT6 V8 under hjelmen, kan nu betale ekstra for at skrue blokken sammen med deres egne hænder (og men fabrikkens værktøj, red.). Det skriver Corvette Blogger, som citerer Chevrolets fabrikschef Kai Spande.

De personer, der er villige til at betale for at bygge deres egen motor, får anvist en plads på Chevrolets fabriksgulv, og alt det udstyr de skal bruge for at samle motoren til bilen. Helt på egen hånd er Corvette-ejerne dog ikke.

Med i prisen indgår betalingen for en erfaren Corvette-mekaniker, som vil stå til rådighed med hjælp og vejledning hele vejen igennem.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Verdens mest potente suge-V8’er
Når motoren er færdigsamlet, skal den ligesom alle andre af Corvette-V8’ere testes på et rullefelt. Derefter skal den retur til det mere almindelige samlebånd, hvor den lægges i bilen.

Selvom Chervolet endnu ikke officielt har meldt noget ud om byg-selv-muligheden for visse kunder, så mener Corvette Blogger, at det skal koste Corvette-ejerne over 5.000 dollars at samle deres egne motorer. Angiveligt bliver det engang i anden halvdel af 2023. Så de vorterne Corvette-ejere må væbne sig med tålmodighed.

Den 5,5-liters V8’er i den nye Z06 bliver kaldt verdens mest potente suge-V8’er. Der er 670 hestekræfter og 623 newtonmeter til rådighed. 0 til 100 km/t er en disciplin der er overstået på bare 2,6 sek.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk