Oh no – ikonisk amerikaner får dødsstødet

Det siges, at man aldrig skal sige aldrig.. Og så alligevel. For det skulle være så godt som definitivt, at Chrysler-fabrikken Conner Avenue samler de sidste Vipere nu.

LÆS OGSÅ: SAAB AFLIVES – IGEN..

Det bliver dog ingen stille død for tredje og sidste generation af den mastodontiske 8.4-liters V10-amerikaner. De sidste udgaver af bilen bliver således specialversioner, som fabrikken åbner åbner ordrebogen for fra af i morgen, fredag. De kommer til at hedde 1:28 Edition ACR. Bilen skal markere banerekorden sat af netop en tredje generations Viper på Laguna Seca i Californien.

LÆS OGSÅ: VIND SOMMERENS FEDESTE V8-GRILL 

Fra første generation i 1992 til nu er der produceret 30.000 Vipere i helholdsvis roadster og coupé-udgaver. Den første Viper havde 400 hestekræfter fra en otte liters V10’er. Det tal ender i 2017, når samlebåndet indstilles, på 645. Stadig fra en V10’er, der med tiden er vokset med 0,4 liter.

0-100 er en sprint på tre sekunder og speedometernålen mister først pusten ud for 310 km/t. Viperen er notorisk kendt for ikke at køre godt – i hvert fald haltede de første generationer gevaldigt efter de europæriske konkurrenter – men den oser af mand!

boosted_nytbanner

Chef for Chrysler-Fiat, Sergio Marchionne, siger, at han gerne så den store amerikaner som en fortsat del af programmet. Problemet er bare, at bilen ikke sælger. Forhandlere kan ikke komme af med den store V10’er fra fabrikken i Detroit. Derfor lukker man nu ned for produktionen.

1:28 Edition ACR bliver et farvel til en evigt undervurderede superbil – se den sidste udgave af bilen i galleriet herunder. 


Reklame: