Officelt: Audi har bygget sin sidste forbrændingsmotor

Både diesel og benzin er et overstået kapitel for mærket med de fire ringe

Nyheder som den, Audi lige er kommet med, ville have haft større chokvirkning for fem år siden. Nu virker det mere som et naturlig skridt, at det tyske mærke lægger forbrændingsmotoren i graven.


Audis topchef Markus Duesmann har fortalt mediet Automobilewoche, at mærket har bygget sin sidste nye forbrændingmotor. Udviklingensafdelingen har således fået besked på at stoppe alt udvikling af nye benzin-og dieselmotorer.

Og det skyldes EU-regler. Audi-toppen mener ganske enkelt ikke, at mærket kan være med på den kommende Euro 7-norm.


– Den er ekstremt restriktiv, når det kommer til forbrændingsmotoren, og derfor vil vi ikke udvikle nye motorer, der lever op til kravene, fortæller Markus Duesmann.

Stadig benzin og diesel på programmet
Duesmann understreger dog, at Audi vil få sit nuværende program af benzin-og dieselmotorer til at leve op til kravene. Så længe det nu kan lade sig gøre.

Dermed siger Audi farvel til forbrændingsmotoren, selvom den nye Euro7-norm først træder i kraft i 2025.

Audis udmeldning kommer da heller ikke som verdens største overraskelse. Det tyske mærke har således allerede meldt ud, at den næste A4 og A5 må klare sig uden forbrændingsmotoren.

I stedet vil man fokusere på de elektriske modeller, som på Audi-sprog hedder e-tron.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk