ØV! Toyota har skrottet gadebil med 1.400 hestekræfter

Det forlyder, at Toyota efter en ulykke har stoppet udviklingen gadebilen GR Supersport

Da Toyota for nogle år siden løftede sløret for racebilen GR Super Sport Concept, gik der ikke længe, før de begyndte arbejdet med en gadebil.

Men det arbejde har japanerne nu kørt til skrot. Det sker efter en ulykke, som udviklede sig til en meget ødelæggende brand i en prototype af modellen. Det skriver Racer Magazine.

Skaderne skulle være så omfattende, at japanerne altså har valgt helt at droppe projektet. Racerbilen skulle dog ikke være i fare. Men som det står nu, kommer vi altså ikke til at se nogen GR Super Sport i gadebilledet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Hvad kunne vi ellers have set frem til? Svaret kan findes hos det amerikanske patentkontor, hvor Toytota allerede har afleveret detaljerede beskrivelser af gadebilen. Et uhyre med 1.400 hestekræfter fra en biturbo-ladet V6-motor.

LÆS OGSÅ: UNG GUT STOPPET – TRAILER VEJEDE TO TON FOR MEGET!

Ulykker – også med prototypebiler – er ikke noget ukendt fænomen. Heller ikke for Toyota. Men har japanerne alligevel tænkt sig at skrotte gadebilen, må ulykken have været meget voldsom.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Omvendt kan der også være tale om rent finansielt spekulation fra Toyotas side. Toyotas deltagelse i den nye Le Mans-klasse ‘LMDh’ – hypercar-klassen – er nemlig ikke afhængig af, at der også fremstilles gadebiler.

Det kan altså været et spørgsmål om, at Toyota skal spare penge. Og at det har været lettest at skære den vilde prototype fra.

Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk