Reklame:

Nyt kineser-mærke er på vej til Danmark – beskyldes for at skam-kopiere Volkswagen

Det er dog stadig forbundet med stor usikkerhed, hvem der overhovedet skal stå for importen.

Meget tyder på, at endnu et kinesisk elbilmærke er på vej til Danmark. Ora hedder det. For mærket, der sidste år kom til Sverige, er det dog endnu usikkert, hvordan bilerne skal komme ud på vejene herhjemme.

LÆS OGSÅ: Har “ingen” konsekvens nu – ny bødeform kan være på vej til danske bilister

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Koncernen Great Wall Motor Company, der stadig skamkopierer biler som Suzuki Jimny og Volkswagen Type 1, har nemlig ingen aftale med en dansk importør endnu. Det skriver Motor-magasinet.

Et importør-valg ligger ellers lige for. Nemlig den danske Subaru-afdeling. Importøren er nemlig allerede en del af International Motors Nordic, som har Ora-importen i Sverige. Men salgsdirektør hos Subaru Danmark Niels Thaning vil ikke kommentere sagen, skriver mediet.

Hos City Motors, som sælger Ora-biler i Malmø, er kunderne børnefamilier, som ikke har haft elbil før. Lige nu har Ora i Sverige kun to modeller på programmet – 300Pro og 400Pro+.

Men så sent som sidste år blev Ora beskyldt for at efterligne VW og den klassiske Type 1, Boblen, lidt for meget. Siden marts sidste år har kineserne kunnet købe Ora Punk Car/ Ballet Car. Om den ligner en ikonisk Volkswagen, kan du gøre op med dig selv på billederne herunder.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?