Nyt bilmærke er på vej til Danmark


Der er fart på elbilerne i øjeblikket – og nu melder en ny spiller sig på det danske marked. 

Nio. Det er et navn, du skal vende dig til. Det er kinesisk og har meldt sin ankomst i Holland, Sverige, Tyskland og så altså hos os her i Danmark. I januar i år blev Nio medlem af de danske bilimportører, og man planlægger selv at stå for salget af bilen.

Det skal ske i løbet af 2022 med modellerne Nio ET7, Nio ET5 og Nio ES7. Der er endnu ingen dansk hjemmeside, men i Norge tager Nio eksempelvis 609.000 kroner for den store SUV, ES8. Det var til cirka 450.000 danske kroner. For den slags penge køber man sig en bil med syv sæder, 544 hestekræfter og firehjulstræk.

Selvom Nio er ny i Danmark, så har mærket fire på bagsmækken i Kina, hvor man har solgt de første 200.000 biler. Og fabrikken har i øvrigt fart på. Alene på de første fire måneder af 2022, har man produceret halvdelen af de sidste fire års produktion.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Lige nu kører en ES8 eksempelvis 500 kilometer på en opladning ifølge WLTP-standarden. Men der er planer om det dobbelte. 1.000 kilometer på en opladning skal være muligt allerede i år, siger mærket.

Nio vil i øvrigt tage batteriskifte-stationer med til Danmark. På den måde bliver det muligt at skifte fra et fladt til et fuldt opladet batteri på bare 3 minutter, lover mærket.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk