Ny Polestar er en kineser til næsten 1 mio. kr.

Polestar er ikke i tvivl, om hvad de vil have for tingene. Med afgift koster mærkets bare anden model næsten 1 million kr. 


Polestar 3 er faktisk bare de svenske kineseres anden bil i modelrækken. Og så er der tale om en SUV. Surpise, surprise. Omvendt er der tale om en forsmag på på den kommende Volvo XC90, der får navnet EXC90.

LÆS OGSÅ: Så mange partier vil forbyde bilister at køre over 30 km/t

En bil der i ligheden med Polestar 3 vil være helt elektrisk. Bevars, de 800.000 kr. som Polestar 3 koster, er for topmodellen med firehjulstræk, 480 hestekræfter og alt det udstyr, mærket kan komme i tanke om.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Den samme og så alligevel ikke
Topfarten er begrænset til 210 km/t, og du når fra 0 til 100 km/t på 4,7 sekunder i den nye Polestar. Hvis du ikke har speederen i bund, burde Polestar 3 kunne køre 610 kilometer på én opladning. Altså ifølge WLTP-standarden.

At den kommende EXC90 fra Volvo og Polestar 3 deler teknik betyder dog ifølge Polestar ikke, at bilerne vil opleves som ens. Modsat Volvo vil søstermærket nemlig fokusere på sportlighed frem for komfort, når det kommer til køreegenskaber.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Der mangler én model
Tidligere forlød det, at den nye Polestar ville blive lanceret med hurtigtladende 800-volts teknik ala det i Porsche Taycan. Det er dog ikke tilfældet. Modellen må ‘nøjes’ med det halve.

Med Polestar 3 er mærkets modelprogram begyndt at tage form. Forud venter også cabrioleten Polestar 6. Polestar 5 er endnu under ‘slør’. Men meget tyder på, at det bliver en bil med GT-former og fire døre. Det er i hvert fald mærket selv siger.

Reklame:

 

 

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk