Nye miljøzoner – her må din bil køre

Foto: Toine G

En ny aftale mellem regeringen og kommunerne betyder, at miljøzonereglerne må strammes. Se her, hvad det betyder for din bil.

For en god ordens skyld skal vi understrege, at intet endnu er sket. Men tirsdagens aftale om nye miljøzone-regler har kommunerne fået mulighed for at stramme reglerne for biler i netop miljøzoner.

Blandt kan benzinbiler nu udelukkes. Du kan i øvrigt læse mere om de præcise bestemmelser lige her.

Når det så er sagt, har Bilstatistik.dk i et samarbejde med De Danske Bilimportører været hurtige til at få et nyt værktøj på benene. På hjemmesiden altombilen.dk kræver det blot, at du indtaster din bils nummerplade, før du kan se, om den må befinde sig i miljøzonerne, som indtil videre findes i København, Aarhus, Aalborg, Odense og Esbjerg.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– Vi er meget glade for at kunne bruge vores viden om den danske bilpark til at hjælpe forbrugerne med at navigere i de nye regler. Ved at stille det til rådighed for alle håber vi, at vi kan være med til at skabe gennemsigtighed, så bilisterne ved, hvor de må færdes med deres bil – eller måske den bil de overvejer at købe, siger direktør i DBI IT Niels Damkjær, som har været med til udviklingen af platformen.

Sådan ser den nye hjemmeside ud

 

Ses vi til Auto Show?


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk