Ny VW Golf er den hurtigste nogensinde – lavet til at starte med et brøl

Når det kommer til Volkswagen Golf, bliver det ikke vildere end R-udgaven. Eller rettere: Det bliver ikke vildere end den 20-års jubilæumsmodel.


Den seneste Volkswagen Golf R er den hurtigste Golf til dato. Altså hvis ikke det er fordi, at Volkswagen lige har sendt en endnu vildere version på gaden. Den hedder R 20 Years, og den har 333 hestekræfter. Det er 13 hestekræfter mere, end den nuværende Golf R og dermed mere end nogen anden fabriksgolf nogensinde.

Motoren er den samme. Det vil sige en 2-liters turbobenziner, og så har den stadig firehjulstræk. Den har i øvrigt også DSG-gear som den mest potente Golf har haft de sidste tyve år. Vidste du i øvrigt, at DSG-gearet blev skabt til netop Golf R? Læs mere om den historie her!

Lavet til at ‘pisse naboen af’
Når det kommer til antallet af hestekræfter så har Volkswagens ingeniører fundet nogle af dem ved at give jubilæumsbilen en nyt titaniumsudstødning. Og så er der ‘Emotional Start’. Det har som sådan ikke noget med hestekræfterne at gøre. Men indstillingen kan nok godt pisse dine naboer af. For med det slået til starter Golfen med 2.500 omdrejninger i minuttet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Farvevalget kan dog ikke provokere nogen. For jubilæumsmodellen fås kun i to nuancer. Nemlig Lapiz Blue eller hvid. Hvis du vælger den blå farve, vil de 19″ alufælge som standard være farvet højglanssort.

Bliver det så muligt, at få fat i en R 20 Years herhjemme? Vi arbejder på at få en kommentar fra den danske VW-importør. Men ifølge Autocar er Golfen bekræftet som en del modelprogrammet både i Europa, England og Australien.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af den nye Golf R

Artikler og reklamelinks:
1
2
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk