Reklame:

Ny undersøgelse: “Varmt vejr dræner en tredjedel af elbilers rækkevidde”

Det er ikke kun kulden, elbil-ejere skal slås med. Nu slår en ny undersøgelse fast, at den også er helt gal i varmen. 

Lige som alle andre biler har elbilen sine udfordringer at slås med. Men for elbilen er især vind- og vejrforhold en udfordring.

I december sidste år kortlagde en undersøgelse, hvilke elbiler der lider allermest i kulden. Og nu slår en ny undersøgelse fast, at elbiler generelt mister op til en tredjedel af batteripakkens rækkevidde i varmt vejr.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Undersøgelsen fra december 2022 stod amerikanske Recurrent bag. Og det er også dem, der nu peger på, at 31 procent af rækkevidden i elbilers batterier ryger sig en tur i rigtig varmt vejr.

I modsætning til undersøgelsen fra december sidste år sætter amerikanerne dog ikke lighedstegn mellem tab af rækkevidde i varmen og visse bilmærker- og modeller.

LÆS OGSÅ: Mekaniker-uddannelse med særligt speciale modtager 6,7 mia. kr. i støtte

Tabet på de 31 procent, siger Recurrent, sker, når temperaturen kryber over de 38 grader. Dog siger amerikanerne, at deres undersøgelse er foreløbig og derfor kun baseret på ‘meget lidt’ data.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Alligevel slutter undersøgelsen ikke med det. Den vil nemlig vokse, i takt med at mere data kommer ind. Formentlig fra et større antal elbiler.

– Bemærk, at rækkevidde-tabet ved temperaturer på 38 grader (celsius, red.) er baseret på en ekstremt begrænset mængde data, og vi vil opdatere det, når vi har mere tillid til værdierne.

I et interview med Automotive News forklarer Recurrents direktør, at det kan være svært at få den slags data. Ganske enkelt fordi folk ofte ikke kører når det er så varmt, siger han.

Reklameblok:


 

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?