Reklame:

Ny undersøgelse: Folk gider ikke cykle på arbejde

Antallet af folk, der tager cyklen på arbejdet, er faldende. Og det er der flere grunde til.

Ifølge finansmediet Bloomberg er antallet af personer, der cykler til og fra arbejde i USA, faldende.

Det selvom der ifølge mediet bliver investeret millioner af dollar i at forbedre infrastrukturen for cyklister i hele landet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Sammenlignet med tallet før coronapandemien snupper 75.00 færre amerikanere cyklen for at komme på arbejde.

Men det er ikke så underligt, skriver Lawrence Hodge i et indlæg på Jalopnik. For selvom der er millioner af dollar til forbederinger af veje og cykelstier, er vejene i USA stadig ufatteligt ringe.

LÆS OGSÅ: Nyt forbud rammer bilister: 599 har allerede fået store bøder

Og de er ofte slet ikke til at cykle på, lyder det. På den anden side påpeger Bloomberg, at forklaringen – eller i hvert fald dele af den – på faldet også skal findes i antallet af hjemmearbejdspladser.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Der er ganske enkelt flere, der arbejder hjemmefra, end før coronapandemien ramte os alle sammen. Men forklaringen er længere end det, mener Lawrence Hodge.

Amerikanske bilister er nemlig virkelig dårlige til at tage hensyn. Og især til cyklister.

– Jeg er nødt til at svinge uden og inden om bilister, der blokerer cykelstien. Og så skal jeg være på vagt over for fodgænger, der går ud foran mig.

Reklameblok:


– Og så har jeg slet ikke nævnt forholdene, hvis jeg støder på noget vejarbejde. Gud forbyde at en cyklist møder noget vejarbejde.

Ifølge Lawrence Hodge cykler mindre end én procent af amerikanerne til og fra arbejdspladsen, mens det er omkring 3,2 procent af canadierne. Og her i Danmark går vi åbenbart helt amok.

Hodge mener, at 60 procent af danskerne cykler på arbejde. Så højt er tallet dog ikke. DR skrev sidste år, at 45 procent af danskerne cykler til og fra arbejde eller skole.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?